Skip to main content

Achter de inlog

Wat gebeurd er allemaal achter de inlog?

Natuurlijk heeft elke moderne website of webshop een Content Management Systeem (CMS) een inlog waar content beheerders hun eigen website bijhouden.
Hier merk je als bezoeker verder niets van.
Voorbeelden van zo'n CMS zijn Wordpress, Joomla, Drupal, Magento, Craft

Maar soms zie je op een website een button waar je op kun klikken met de woorden "Mijn", of "inloggen voor", etc.
Achter al deze verschillende 'Mijn' of 'Inloggen' knoppen schuilt een wereld van functionaliteit.

Met een aantal van deze CMSen kun je die mijn omgeving bouwen, soms met behlup van extra extenties of plugins, zoazls Shopify, WooCommerce en soms is er aparte sofware voor nodig, zoals bv Laravel, Angular, etc

We geven je in dit artikel graag inzicht wat daar allemaal mogelijk is.

Functionaliteiten en rollen

In een "Mijn omgeving" kan een gebruiker verschillende taken uitvoeren, afhankelijk van het type website of platform.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Persoonlijke gegevens beheren: Gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie, zoals naam, adres, e-mailadres en wachtwoord, bijwerken.
 • Bestelgeschiedenis: Voor e-commerce websites kunnen gebruikers hun bestellingen bekijken, de status van lopende bestellingen controleren en eerder geplaatste bestellingen opnieuw plaatsen.
 • Instellingen en voorkeuren aanpassen: Dit omvat zaken als notificatievoorkeuren, taalkeuze, en andere individuele voorkeuren.
 • Berichten en communicatie: Gebruikers kunnen interageren met andere gebruikers, bijvoorbeeld door berichten te sturen, opmerkingen te plaatsen, of contact op te nemen met de klantenservice.
 • Downloadbare inhoud: Voor websites met digitale producten kunnen gebruikers toegang krijgen tot hun gedownloade bestanden of inhoud.
 • Lidmaatschappen en abonnementen beheren: Dit geldt vooral voor websites met een abonnementsmodel, waar gebruikers hun lidmaatschap kunnen beheren, betalingsgegevens kunnen wijzigen of hun abonnement kunnen annuleren.
 • Favorieten of opgeslagen items: Gebruikers kunnen items opslaan voor later gebruik, zoals favoriete producten of artikelen

 Je kunt bepaalde rollen toewijzen aan een gebruiker, zoals:

 • superadministrator
 • administrator
 • coordinator
 • standaard gebruiker
 • tijdelijke gebruiker met beperkte functionaliteit

 

Enkele voorbeelden van wat je kunt aantreffen in een "Mijn omgeving" zijn:

Voor onze klanten hebben we onder andere het volgende gerealiseerd:

Inloggen WeideCoach

Procesmanagement Systeem

Stichting Weidegang biedt alle melkveehouders van Nederland de mogelijkheid door middel van een externe adviseur in de buurt, de 'WeideCoach', een adviesrapport op te laten maken om de koeien de wei in te laten gaan. Ook kun je via de website een aanvraag indienen voor een spreker, een FarmWalk, Grip op Gras of een ander adviestraject.

Alle aanvragen voor kennis en advies starten vanuit de algemene website Stichting Weidegang  Om vervolgens een complexer systeem het online procesmanagement systeem in te gaan.

Hier start de procescommunicatie tussen WeideCoach, melkveehouder en Stichting Weidegang. De stichting koppelt o.a. aanvraag aan WeideCoach en haalt management-informatie uit de site. Het systeem regelt het proces van afspraken plannen, rapportage, etc, en stuurt aan via automatische e-mails, zoals bv van wie er actie wordt verwacht of reminders. 

Mijn boekfiets

Evenement beheersysteem

In Mijn Boekfiets beheren de regiomanagers hun ritten en kunnen voorleesvrijwilligers zich aanmelden op een rit. 

Online Laboratorium Peuterlab en Kleuterlab

Het Peuterlab en Kleuterlab

Online laboratorium

In het Peuterlab en Kleuterlab leren kinderen door middel van spelletjes en proefjes de betekenis van woorden. In het online laboratorium delen de Professors elkaars proefjes en doen ze inspiratie op voor de offline bijeenkomsten met kinderen en hun ouders.

Samen Leren

Webapp

Samen Leren is begeleiding aan huis voor ouders van basisschoolkinderen. Ouders die vragen hebben over de (school)ontwikkeling van hun kind en die willen leren wat zij hier thuis aan kunnen bijdragen. Via een app kan de begeleiding en voortgang worden beheerd.

Pi Academy

E-learning

De E-learning 2.0-omgeving van Pi Academy is gebaseerd op het concept van blended learning: het combineren van klassikaal en online leren om het hoogste niveau van effectiviteit en efficiëntie te bereiken. Wij noemen dat de High Touch High Tech aanpak. Het gaat niet om de meest fancy technologie maar om de meest effectieve manier van leren. Al onze programma's zijn ofwel geaccrediteerd bij de relevante Seta, bij internationale instituten of kwaliteitsborging onder het beleid van PiCompany.

Vind je het wat ?!

Wil je een live voorbeeld zien, of inzicht in waar jullie bedrijf je "Mijn omgeving" voor in kunt zetten? 

Neem contact met ons op om te bespreken wat we kunnen betekenen 
of bekijk eerst onze portfolio voor meer inspiratie.