Skip to main content

Achter de inlog

Wat gebeurd er allemaal achter de inlog?

Natuurlijk heeft elke moderne website of webshop een Content Management Systeem (CMS) een inlog waar content beheerders hun eigen website bijhouden.
Hier merk je als bezoeker verder niets van.
Voorbeelden van zo'n CMS zijn Wordpress, Joomla, Drupal, Magento, Craft

Maar soms zie je op een website een button waar je op kun klikken met de woorden "Mijn", of "inloggen voor", etc.
Achter al deze verschillende 'Mijn' of 'Inloggen' knoppen schuilt een wereld van functionaliteit.

Met een aantal van deze CMSen kun je die mijn omgeving bouwen, soms met behlup van extra extenties of plugins, zoals Shopify, WooCommerce en soms is er aparte sofware voor nodig, zoals bv Laravel, Angular, etc

We geven je in dit artikel graag inzicht wat daar allemaal mogelijk is.

Functionaliteiten en rollen

In een "Mijn omgeving" kan een gebruiker verschillende taken uitvoeren, afhankelijk van het type website of platform.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Persoonlijke gegevens beheren: Gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie, zoals naam, adres, e-mailadres en wachtwoord, bijwerken.
  • Bestelgeschiedenis: Voor e-commerce websites kunnen gebruikers hun bestellingen bekijken, de status van lopende bestellingen controleren en eerder geplaatste bestellingen opnieuw plaatsen.
  • Instellingen en voorkeuren aanpassen: Dit omvat zaken als notificatievoorkeuren, taalkeuze, en andere individuele voorkeuren.
  • Berichten en communicatie: Gebruikers kunnen interageren met andere gebruikers, bijvoorbeeld door berichten te sturen, opmerkingen te plaatsen, of contact op te nemen met de klantenservice.
  • Downloadbare inhoud: Voor websites met digitale producten kunnen gebruikers toegang krijgen tot hun gedownloade bestanden of inhoud.
  • Lidmaatschappen en abonnementen beheren: Dit geldt vooral voor websites met een abonnementsmodel, waar gebruikers hun lidmaatschap kunnen beheren, betalingsgegevens kunnen wijzigen of hun abonnement kunnen annuleren.
  • Favorieten of opgeslagen items: Gebruikers kunnen items opslaan voor later gebruik, zoals favoriete producten of artikelen

 Je kunt bepaalde rollen toewijzen aan een gebruiker, zoals:

  • superadministrator
  • administrator
  • coordinator
  • standaard gebruiker
  • tijdelijke gebruiker met beperkte functionaliteit

 

Enkele voorbeelden van wat je kunt aantreffen in een "Mijn omgeving" zijn:

Voor onze klanten hebben we onder andere het volgende gerealiseerd:

Inloggen Procesmanagement Systeem

Inloggen WeideCoach

Procesmanagement Systeem

Stichting Weidegang biedt alle melkveehouders van Nederland de mogelijkheid door middel van een externe adviseur in de buurt, de 'WeideCoach', een adviesrapport op te laten maken om de koeien de wei in te laten gaan. Ook kun je via de website een aanvraag indienen voor een spreker, een FarmWalk, Grip op Gras of een ander adviestraject.

Alle aanvragen voor kennis en advies starten vanuit de algemene website Stichting Weidegang  Om vervolgens een complexer systeem het online procesmanagement systeem in te gaan.

Hier start de procescommunicatie tussen WeideCoach, melkveehouder en Stichting Weidegang. De stichting koppelt o.a. aanvraag aan WeideCoach en haalt management-informatie uit de site. Het systeem regelt het proces van afspraken plannen, rapportage, etc, en stuurt aan via automatische e-mails, zoals bv van wie er actie wordt verwacht of reminders. 

Slim geregeld, gewoon zonder koeienletters!

inloggen Evenement beheersysteem

Mijn boekfiets

Evenement beheersysateem

In Mijn Boekfiets beheren regiomanagers de ritten en melden voorleesvrijwilligers zich aan voor een rit in de regio. Maar achter elke rit schuilt een goed afgestemd proces.

Zodra een peuteropvang, basisschool, bibliotheek of speeltuin een rit aanvraagt, komt die aanvraag binnen bij de regiomanager. Vanaf dat moment komt het evenementproces op gang:

  1. De regiomanager beoordeelt de aanvraag.
  2. Er wordt een passende vrijwilliger gezocht.
  3. De rit wordt ingepland en bevestigd.
  4. Alle betrokkenen ontvangen automatisch de juiste informatie.

Het volledige proces verloopt digitaal – overzichtelijk en efficiënt – in een beveiligde omgeving achter de inlog.

 Alles in de juiste versnelling voor een soepel proces achter de schermen!

inloggen online laboratorium

Het Peuterlab en Kleuterlab

Online laboratorium

In het Peuterlab en Kleuterlab ontdekken kinderen spelenderwijs de betekenis van woorden – met proefjes, spelletjes en veel plezier.
In het online laboratorium delen de ‘Professors’ (begeleiders) hun ideeën, proefjes en inspiratie met elkaar ter voorbereiding op de bijeenkomsten met kinderen en ouders.

Je hoeft geen Einstein te zijn om met dit systeem te kunnen werken!

inloggen webapp

Samen Leren

Webapp

Samen Leren biedt ouders van basisschoolkinderen begeleiding aan huis. Ouders die willen weten hoe ze de (school)ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren, krijgen hierbij praktische ondersteuning – afgestemd op hun thuissituatie.

Via de webapp wordt de begeleiding overzichtelijk bijgehouden. Ouders en begeleiders kunnen eenvoudig de voortgang volgen, afspraken inzien en contact houden.

Samen Leren – we zorgen ervoor dat het klikt!

inloggen e-learning

Pi Academy

E-learning

De E-learning 2.0-omgeving van Pi Academy draait om meer dan alleen technologie. Wij combineren klassikaal en online leren tot één krachtige leerervaring: dat noemen we High Touch High Tech aanpak.

Niet de meest fancy tools, wél de meest effectieve manier van leren. Want leren draait om mensen – en om wat écht werkt.

Onze programma’s zijn geaccrediteerd door de relevante Seta’s, erkende internationale instituten of vallen onder de kwaliteitsborging van PiCompany.

High Touch High Tech hoeft geen rocket science te zijn!

Vind je het wat ?!

Wil je een live voorbeeld zien, of inzicht in waar jullie bedrijf je "Mijn omgeving" voor in kunt zetten? 

Neem contact met ons op om te bespreken wat we kunnen betekenen 
of bekijk eerst onze portfolio voor meer inspiratie.