Skip to main content

Stichting Weidegang en Weidemelk

Kennis over weiden, uitgifte Weidemelk logo en koeien in de wei

Koeien in de wei
Weidemelk logo

Wat is weidemelk?

Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Binnen de moderne melkveehouderij is het niet vanzelfsprekend om de koeien van het voorjaar tot het najaar in de wei te laten grazen. 

Website Weidemelk

Via weidemelk.nl kunnen geïnteresseerde melkveehouders en zuivelbedrijven informatie vinden over de voorwaarden voor een Certificaat Weidegang. Want alleen dán mogen zij het Weidemelklogo (weidemelk keurmerk) op hun zuivel producten zetten. Wist je trouwens dat de website wel 16 talen bevat? A je to!

Website Weidemelk
logo Stichting Weidegang

Website Stichting Weidegang

Stichting Weidegang biedt alle melkveehouders van Nederland de mogelijkheid door middel van een externe adviseur in de buurt, de 'WeideCoach', een adviesrapport op te laten maken om de koeien de wei in te laten gaan. Ook kun je via de website een aanvraag indienen voor een spreker, een FarmWalk, Grip op Gras of een ander adviestraject.

Website Stichting Weidegang

Procesmanagement website

Website afgeschermd voor publiek
Alle aanvragen voor kennis en advies starten vanuit de algemene website Stichting Weidegang  Om vervolgens een complexer systeem het online procesmanagement systeem in te gaan.

Hier start de procescommunicatie tussen WeideCoach, melkveehouder en Stichting Weidegang. De stichting koppelt o.a. aanvraag aan WeideCoach en haalt management-informatie uit de site. Het systeem regelt het proces van afspraken plannen, rapportage, etc, en stuurt aan via automatische e-mails, zoals bv van wie er actie wordt verwacht of reminders. 

Procesmanagement website

Vind je het wat?

Bekijk een ander mooi project in onze portfolio of
neem contact met ons op om te kijken of wij iets voor jullie kunnen betekenen.