Kijk-Kubus

De Kijk-Kubus is een ingerichte museumwoning in het Blaakse Bos, speciaal ontworpen en gemaakt om de bezoeker een indruk te geven hoe in een kubuswoning geleefd wordt.

De kubuswoningen in Rotterdam trekken al sinds 1984 veel bezoekers naar de stad. Het ontwerp van de gekantelde kubussen op palen die samen het Blaakse Bos vormen is van de Nederlandse architect Piet Blom. Voor veel (buitenlandse) gasten die de kubuswoningen komen bekijken biedt de museumwoning een extra ervaring; hoe is het om in zo'n opmerkelijk huis te wonen.

Powered by Dattan!

De rotterdamse kubuswoning is al bijna 40 jaar een architectonisch fenomeen. Dit vraag om een ongewone en iconische website.

Iconisch

Wij ontwikkelden samen met de Kijk-Kubus / Stichting "Het Blaakse Bos" deze mooie website. Het rijke beeldmateriaal van de Kubuswoningen heeft een hoofdrol gekregen en zo vormt de site nu een mooi visitekaartje voor dit unieke museum en daarmee ook voor de stad Rotterdam. 

website Kijk Kubus

Bezoekersinformatie

Voor bezoekers van de Kijk-Kubus is het nu eenvoudig om de locatie, achtergrondinformatie en de achterliggende geschiedenis en ontwerpfilosofie van het Blaaks Bos te raadplegen en te delen.

website Kijk Kubus

Beeldarchief

In het online archief staan onder andere publicaties en beeld materiaal van bouw, renovaties en onderhoud van de Kubuswoning en omgeving.

website Kijk Kubus

Vind je het wat?

Bekijk een ander mooi project in onze portfolio of
neem contact met ons op om te kijken of wij iets voor jullie kunnen betekenen.